kamionski i autobuski program

DELOVI

Na lageru i u ponudi imamo jako veliki broj rezervnih delova za kamione i autobuse.
Klikom na dugme ispod možete posetiti naš prodajni portal (za pristup je potrebno odobrenje) ili pretražiti artikal u našem on line katalogu delova.

PROIZVOĐAČI

Ispod se nalazi spisak nekih od proizvođača delova čiji asortiman imamo u ponudi. Klikom na naziv možete pročitati detaljnije o datom proizvođaču.

www.autoventil.co.rs

Preduzeće Auto Ventil se nalazi u Užicu 190 km jugozapadno od Beograda. Počelo je sa radom 1957. godine i do danas steklo brojne domaće i strane partnere. Proizvodni program: Ventili i vođice za motore putničkih i teretnih vozila, traktore, šinska vozila, plovne objekte, građevinsku i rudarsku mehanizaciju. Pored toga proizvode se u manjem obimu i ostali delovi iz ventilskog skolpa, kao što su podizači ventila, šipke podizača, tanjirići opruga, viljci klackalica i viljci glave motora. Zahvaljujući dobrom kvalitetu i izvoznoj orijentaciji naše ventile su ugrađivali poznati svetski proizvođači motora: GM – ADAM OPEL AG. Nemačka, ŠKODA, ZETOR Češka, BRIGGS – STRATTON CORP – USA, LEYLAND – Velika Britanija itd.

www.ate.de

Kablovi disk pločica
Kočioni diskovi
Pakne
Set opruga pakni
Doboši
Kočiona creva
Sajle
Kočione čeljusti
Senzori abs
Hidraulika (cilindri, kvačila, glavni kočioni cilindri, cilindri točkova)
Kočiona tečnost

Premium kvalitet i inovativne tehnologije kao i 100-godišnje iskustvo jesu ključne reference brenda ATE. ATE je pionir tehničkih inovacija, bez kojih se automobili ne mogu ni zamisliti. Između ostalog pronalazači su hidraulične kočnice i razvojni partneri za kočione sisteme. Originalni ATE kvalitet nudi maksimalnu sigurnost u bilo kojoj situaciji vožnje, jer obezbeđuje optimalan način kočenja. Inovacija u oblasti primene zaštinih slojeva na delovima predstavlja brigu i maksimalnu posvećenost proizvođača. ATE – lider u oblasti kontrole kočenja i kočnica u preko 75 zemalja širom sveta! Program obuhvata visoko kvalitetne komponente delova kočnice i hidrauličnih komponenti. Kočione pločice i diskovi, kao i kočioni cilindri i glavni kočioni cilindri, kočioni busteri i creva, dopunjeni elektronskim komponentama čine sistem koji impresionira maksimalnim usporavanjem! Specijalni alati i opreme za testiranje zaokružuju asortiman ATE, kako bi u potpunosti ovaj proizvođač podržao servisere i olakšao svakodnevni rad. “ Kvalitet naših proizvoda ubeđuje servisere, krajnje korisnike, i naravno proizvođače motornih vozila”. Proizvodi ATE su prvi izbor za originalnu opremu. Korišćenje 160 različitih mešavina materijala za kočione pločice, uvek u skladu sa kvalitetima serije dovodi ovog proizvođača na najviši rang, obzirom da drugi proizvođači obično koristite samo četiri ili pet različitih mešavina. Kao rezultat celokupne poslovne strategije ATE je na vodećoj poziciji u aftermarketu: Broj 1 u Nemačkoj sa tržišnim učešćem od preko 30%, broj 2 u Evropi, i širom sveta jedan od prvih deset.

www.elastogran.de

Elastogran je najveći proizvođač originalnih odbojnih guma za amortizere i dobavljač istih za sve renomirane proizvođače amortizera. Elastogran odbojnici amortizera isključivo su nemački proizvod. 40 godina iskustva i imidž zemlje porekla čvrst su temelj poslovanja i daljeg razvoja brenda. Kvalitet i sigurnost Elastrogan delova potvrđuju renomirani proizvođači automobila: Audi, Opel, Scania, BMW, Jaguar, Neoplan,Saab, Fiat, Renault, VW, Rover, DaimlerChrysler, Suzuki, Honda, Seat, Skoda, GM,Ferrari, Lancia, Lada, Ford, Chevrolet, Daewoo, PCA, Alfa, Romeo, Volvo.

www.behrthermottronik.de

Termostati
Termoprekidači
Termodavači

U oblasti aplikacija i primene termostatskih kontrolnih uređaja BEHR THERMOT TRONIK delovi se koriste širom sveta pružajući preciznu kontrolu temperature prema zahtevima. Asortiman BT sadrži prekidače i senzore temperature uz optimalnu kontrolu rashladne tečnosti i ostalih relevantnih parametara. Poznavanje zakonitosti, proaktivno razmišljanje, inovacije, – sinonimi za BEHR THEROMOT TRONIK. Poslovna politika reguliše operacionu efikasnost, uz manju potrošnju, manje habanje, manju emisiju gasova. BT je procesno orjentisana kompanija – od ideje do serijske proizvodnje – koja pruža kompletnu uslugu sa akcentom na pružanje inženjerske podrške „majstorstvu „ servisera. 6% godišnjeg prometa ulaže se svake godine u te svrhe.

www.bendix.com

Bendix je brend koji pripada velikoj korporaciji HONEYWELL.
Bendix ® proizvodni program obuhvata brojne hidraulične komponente kočenja. Od glavnog kočionog cilindara i kočionih cilindra točka, preko kvačila hidraulike, kočionih creva, kočionih kablova, kočnica i remontovanih kočionih čeljusti, Bendix uvek daje vrhunski kvalitet proizvoda! Kompanijski uspeh obeležen je dugom listom glavnih doprinosa u automobilskoj i avio industriji. Sa kočnicama za automobile, kamione, prikolice, autobuse, poljoprivredne i građevinske opreme, avione, golf kolica, pa čak i bicikle, Bendix ® je dugo priznat kao proizvođač kočnica za više vrsta vozila nego bilo koji drugi proizvođač u svetu. Sa preko 80 godina iskustva, Bendix ® kočione pločice nude kvalitet koji je bez premca. Nakon nedavnog uvođenja naših poboljšanja” trenja formulacije”, Bendix polu-metalik kočione pločice u borbi protiv buke i prašine su bolje nego ikada ranije!

www.beru.com

Svećice
Grejači
Platinska dugmad
Razvodne kape
Indukcioni kalem
Elektronika
Garniture kablova
Lambda sonde
Antene
Metlice brisača
Sijalice

Lider u oblasti proizvodnje elektro sistema za paljenje benzinskih motora i sistema hladnog starta za dizel motore, kao i elektriku i senzore. Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji garancija je visokog kvaliteta. Konstantna težnja i rad na usavršavanju obezbedili su 40% udela Beru na svetskom tržištu. Proizvodni program sadrži 4.500 hiljade artikala. Gotovo svi vodeći proizvođači automobila i motocikala opremaju svoja vozila Beru proizvodima. REFERENCE: AUDI, FIAT, MERCEDES-BENZ, OPEL, RENAULT, PEUGEOT, CITROEN… Ekološki prihvatljive tehnologije su fokus istraživanja aktivnosti za BERU već dugo vremena. Namera Beru je da razvije inteligentne inovacije koje doprinose individualnoj mobilnosti i bezbednosti, sa posebnom pažinjom na životnu sredinu. Imajući ovo u vidu, ciljevi su da se poboljša ekonomija goriva i smanjenje emisije izduvnih gasova. U tom kontekstu, istraživanje i razvoj ima veoma visok prioritet za Beru, jer na taj način Beru održava svoju poziciju kao tehnološki lider. Aktivnosti istraživanja i razvoja su vidljivi pokazatelj dugoročnog opredeljenja kompanije i politike investiranja u budućnost.

www.bilstein.com

“ ŽELIMO DA VAM U SVAKOM TRENUTKU BILO GDE NA SVETU, ISPORUČIMO NAJBOLJE REZERVNE DELOVE”

Jedinstveni dizajn/ najbolje performanse/ širok asortiman proizvoda/ snabdevanje najboljih svetskih proizvođača automobila – već 50 godina, prednosti su ove kuće i garancija kvaliteta!

Snagom inovacija, razvojnih programa, aplikacija u motosportu BILSTEIN plasira jedinstvenu ponudu!

Evo samo nekih od primera poboljšanja performansi ugradnjom BILSTEIN amortizera: Amortizer (BILSTEIN B4) će optimizovati stabilnost vožnje, održavanje putanje, udobnost i sigurnost svakom vozilu. Ugradnja gasnog amortizera (kao što je BILSTEIN B6) poboljšava ukupne vozne performanse vozila i obezbeđuje veću snagu prigušenja, i tako povećava bezbednost i zabavu za volanom, čak i pod velikim opterećenjem, na primer, sa krovnim nosačima ili kod vozila sa prikolicom…

Bilstein pruža podršku razvoju svojim klijentima: pod motom “Želimo da prođe na Vas iskustvo koje smo stekli kroz naš uspeh u moto sportu i naše stručnosti u oblasti originalne opreme” osnovana je Bilstein akademija. Pohađanjem programa obuke, da li radili u trgovini ili servisu, kroz uzbudljive kurseve i nezaboravne praktične seminare, dobićete mnoštvo interesantnih informacija o amortizerima, a i o prodajnim strategijama. Tako da klijenti mogu da uživaju u još boljoj usluzi!

www.bosch.com

Sektor automobilske tehnologije je najveći poslovni sektor u Bosch grupi. Prema brojkama ovaj sektor je u 2011. napravio promet od 30, 4 milijarde evra, što je 59 procenata od ukupnog prometa kompanije. To znači da je Bosch-grupa jedan od vodećih proizvođača automobilske tehnologije.

Širom sveta malo manje od 176 000 zaposlenih radi u sedam oblasti poslovanja:
• tehnologija ubrizgavanja za motore sa unutrašnjim sagorevanjem,
• periferija pogonske grane,
• alternativni koncepti vožnje,
• aktivni i pasivni sigurnosni sistemi,
• funkcije asistencije pri vožnji i funkcije komfora,
• in-car informacije i komunikacija, kao i
• usluge i tehnologija za postprodajno tržište automobilske tehnologije.

Bosch je „odgovoran“ za važne automobilske inovacije, kao što su elektronsko upravljanje motora, ESP® sistem protiv proklizavanja i common-rail dizel tehnologija.

www.campro-technologie.de

CAMPRO je nemački proizvođač bregastih osovina.

CAMPRO je razvio koncept inteligentnih performansi za sve aspekte bregaste osovine. Kompanija je implementirala sistem menadžmenta kvaliteta po standardima ISO 9001:2008. Stubovi poslovanja ove kompanije su:

Širok asortiman,

Visoko obučeno i motivisano osoblje,

Jaka logistika, profesionalna mreža podrške.

www.cifam.it

Hidraulika
CIFAM cilindri kvačila
CIFAM glavni kočioni cilindri
CIFAM cilindri točka
CIFAM homokinetički zglobovi
CIFAM poluosovine

CIFAM jedan je od najznačajnijih proizvođača i distributera hidrauličnih delova za sve vrste motornih vozila, kao i delova prenosnog mehanizma.

Članica je Metelli group, koja je osnovana 1962, kao mašinska radionica, da bi 2010 proizvodnja obuhvtila celokupnu proizvodnju kočionog opsega.

CIFAM izvozi svoje proizvode u preko 90 zemalja širom sveta-Evropa, Azija, Afrika, Amerika i Okeanije. 60% CIFAM proizvodnje odnosi se na proizvodnju delova za prvu ugradnju, a preostali deo proizvodi se i distribuira za tržište rezervnih delova-aftermarket. Svaki pojedinačni CIFAM proizvod podvrgava se striktnoj kontroli kvaliteta u svim fazama proizvodnog procesa.

www.contitech.de

Pogonsko remenje
Zupčasto remenje
PK remeni
Elast PK remeni
Klinasta remenja
Setovi za zupčenje

ContiTECH je vodeći brend jedne od najvećih nemačkih grupacija. Proizvođač je pogonskog (zupčastog, klinastog, kanalnog, elastičnog) remenja za prvu ugradnju.

„ORGINALNI KVALITET JE NAJBOLJA ZAMENA“

ContiTECH poseduje kompletan asortiman delova za prenos (transmisiju), pokrivajući većinu aplikacija iz putničkog i teretnog programa. Značajne prednosti kupovine setova ovog proizvođača su: Kvalitet originalne opreme,povećanje sigurnosti za vozilo i vlasnika, nema potrebe naručivanja pojedinačnih komponenti, jedan dobavljač za sve delove

Rebrasta remena Idealna za složene sastave pogona; Pokreću više agregata istovremeno; Prenose više snage i zauzimaju manje prostora

Klinasta remena Rešenje sa visokim učinkom; Pogon ključnih sastava automobila; Bez potrebe zatezanja

Zupčasta remena Pravi remen za svako vozilo; Visoki standard kvaliteta; Odabir vodećih proizvođača automobila

Možete naručiti i setove alata: tester zategnutosti remena/ set alata/ set alata za azijska vozila/ alat za elastično remenje/ alat za zategnutost i dužinu remena

Oprerativni profit kompanije iznosi 164,4 miliona evra, uz stopu investicija 3,4%. U ContITECH ima 22 079 zaposlenih. Progresivnim rastom i razvojem novih tehnologija ContiTECH učvršćuje svoju poziciju i unapređuje odnose sa korisnicima, što ga čini pouzdanim partnerom za budućnost. Neki od postulata poslovanja ove kompanije su proširenje asortimana novim proizvodima za putnička vozila: pola godine za putnička, a za komercijalna vozila jedna godina nakon pojavljivanja u prvoj ugradnji isti artikli su dostupni i u aftermarket-u. Danas ContiTECH pokriva 96,2% evropskog voznog parka.

DOVOLJNO ČINJENICA ZA VAŠ PRAVI IZBOR!

www.corteco.com

Remenice radlilice
Semerinzi
Kočiona creva
Dihtunzi
Gumi – metal proizvodi

Corteco je specijalista u oblasti plasmana i proizvodnje delova za zaptivanje, remenica i kontrole vibracija, kao i filtera za vazduh kabine. Pvi put je marka Corteco registrovana 1932. godine.

Corteco ima istoriju dugu više od 70 godina. Pripada Freudenberg grupaciji. Zapošljava 32.000 ljudi u 52 države. Kada je menadžment grupacije Frendberg 1996 odlučio da započne poslove posvećene aftermarketu – Corteco EVROPA je rođen kao brend. Ima 150 zaposlenih u više zemalja, u 14 svetskih predstavništva.

zeller-gmelin.de

Zeller+Gmelin u svom asortimanu nudi:
• Industrijska ulja i maziva,
• Ulja i maziva u auto industriji,
• Visokotemperaturne masti,
• Ulja za lance,
• Dvotaktol,
• Sprej za čišćenje

DIVINOL MOTORNA ULJA se ističu po vrhunskom Nemačkom kvalitetu, širokoj paleti proizvoda i najboljem odnosu cene i kvaliteta. Zeller+Gmelin je proizvođač prisutan na tržištu od davne 1866 godine i važe za jednog od najvećih proizvođača ulja i maziva na zahtevnom Nemačkom tržištu, sa 16 poslovnica širom sveta.

www.wixfiltron.com.pl

Filteri ulja
Filteri vazduha
Filteri goriva
Filteri klime

WIX-FILTRON je poljsko –američki proizvođač filtera. Deo su međunarodnog motokoncerna Affina Group, lidera u proizvodnji rezernih delova i heavy-duty delova. Pod brendom Filtron proizvodi se i distribuiraju filteri za vodu, vazdih, gorivo, ulje. U ponudi filtron ima 2100 vrsta filtera, a godišnje proizvede oko 53 miliona filtera. Sa 42% učešća u proizvodnji lider je na tržištu Poljske, dok 50% ostale proizvodnje izvozi na tržišta Nemačke, Engleske, Francuske, Švedske, Rusije, Bugarske, Češke, Ukrajine, Mađarske, Amerike i Afrike. Filtron filteri za aftermarket proizvode se po istim standardima kao i oni za proizvođače automobila.

Poseduju najmoderniju labaratoriju u Poljskoj za testiranje svih vrsta filtera i širok spektar specijalnih testova za osobine fitera. Sarađuju sa majkom-firmom Wix filtron Corp , koja je najveći proizvođač filtera u Americi. 2007 godine Filtron je pokrenuo proizvodnju u Ukrajini, a 2010 otvorili su skladišta i predstavništvo u Rusiji.

www.gemo.de

Sajle
Kvačila
Sajle ručnih kočnica
Sajle gasa

“KVALITET JE NAŠ STANDARD” Pod ovim sloganom GEMO KMS bavi se već dugo godina proizvodnjom sajli za putnička i komercijalna vozila. Bazična ideja proizvođača – “jednostavan prenos snage “ je polazna tačka u inovativnim rešenjima i garancija kvaliteta njihovih proizvoda. Takođe, kvalitet je garantovan primenom posebnih materijala. Inžinjeri GEMO omogućavaju prava rešenja za pojedinačne probleme!

www.gsp-europe.com/en

GSP proizvodi rezervne delove za evropske, azijske i američke automobile. Već više od 25 godina GSP proizvodi homokinetičke zglobove i pogonske osovine za svetsku automobilsku industriju. Sa više od 2000 zaposlenih, proizvodi više od 13 miliona zglobova i 4 miliona osovine godišnje. Ponuda pokriva više od 2500 vrsta zglobova i više od 1500 vrsta osovina. Povrh toga, GSP nudi i oko 10 milona vrsta gumeno-metalnih delova i ležajeva točkova. GSP možete naći u više od 120 zemalja. Pokriva oko 95% vozila. U Evropi, snabdevamo uvoznike, veleprodaje, specijaliste i industrijske partnere.

Najviši kvalitet se zasniva na dugoročnom razvoju i procesu proizvodnje sertifikovanim standardima kao što je TS 16949 i dr. Visoki standardi kvaliteta i kontrole na internacionalnom nivou se primenjuju na svim fazama proizvodnje i administracije. GSP proizvodi isključivo u svojim fabrikama u Kini, i distribuira proizvode kroz sopstvene filijale u Aziji, Americi i Evropi. Naša filozofija je ponuda visoko kvalitetnih rezervnih delova po konkurentnim cenama nezavisnom tržištu. Naši klijenti su snabdevani ili direktno iz naših fabrika u Kini, ili iz jednog od naših centralnih skladišta.

Zatezaci i setovi zupcastog remenja IPD nudi širok raspon zatezaca i rolera od vodećih robnih marki kao što su INA , FAG , SKF , NTN i LITENS. Ovi kvalitetni proizvodi u IPD pakovanju garantuju sigurnost i pouzdanost međunarodno utvrđenih proizvođaca originalne opreme . Osim toga mi smo takođe snabdjevaci natezaca i setova za evropske i azijske automobile. IPD kompleti sadrže sve prave dijelove u jednoj kutiji, tako da je posao za popravak brži i ucinkovitiji .

Ležajevi tockova i setovi lezajeva Naša saradnja s vodećim proizvođacima kotrljajućih ležajeva, kao što su FAG, SKF i Timken omogućuje nam da snabdijevamo kupce kompletnim asortimanom ležajeva i setova. Program obuhvata sve vrste ležajeva tockova u solo pakovanju, preko lezajeva u setu do lezajeva sa glavcinom. IPD je „premium brand” pod kojim možete pronaći kompletan asortiman ležajeva tockva za evropske i azijske automobile. IPD set ležaja tocka, su opremljeni kvalitetnim ležajevima i ukljucuje sve potrebne dodatke u skladu s OE standardima, osigurava jednostavan i ucinkovit popravak .

Set manzetne poluosovine i manzetne za upravljac Kvalitet gumenih dijelova uglavnom zavisi o kvalitetu sirovine. IPD setovi manzetni ispunjavaju sve specifikacije što se tice njihovih mehanickih i toplotnih svojstava i stoga nude maksimum u kvalitetu i trajnosti. Široka paleta setova manzetni poluosovine i manzetni glave upravljaca za sve vrste putnickih vozila su na raspolaganju. Naši setovi za popravku sadrže sve potrebne dodatke, kao što su masti, selne i ostali pribor za montažu za jednostavan i brz popravak.

Rashladne tecnosti HEPU® rashladne tecnosti su vrlo efikasne protiv smrzavanja pruza dodatnu zaštitu od korozije i pregrijavanja kao i sprjecavanje nastanka kamenca. HEPU® antifriz zadovoljava zahtjeve automobilske industrije izvanredan je dodatak u kombinaciji s pumpama vode HEPU®.

www.jpgroup.dk

Delovi trapa I vešanja
Kočioni program
Gumi-metal program
Španovanje
Elektrika
Hlađenje
Delovi enterijera

Vozač autobusa Martin Pedersen, tokom ’60 godina u potpunosti se posvetio svom zanimljivom hobiju razradivši osnovne ideje proizvodnje auto delova. Tako je 1976 kompanija i osnovana. Insistiranje na “vrednosti” tokom svih procesa stub je poslovanja JP Group. Vrednosni prirast može se postići samo ako se parametri kao što su sposobnost isporuke robe, kvalitet, i fleksibilnost konstantno nalaze u korelaciji sa cenom. Ova poslovna politika JP Group diferencira od konkurencije. 95% isporuke kompanija garantuje na osnovu “efikasnog skladišta”, prema normama ISO 9001. Decenijska priča o tehničkom napredku i unapređenju dostignutog se ovde ne završava, već se razvija kroz aktivnosti širom sveta. Brendovi portfolia JP Group pokrivaju preko 10 000 vrsta delova uskladištenih na 17 000 m2 prostora. Samo za nemačka vozila nude 21 000 različitih artikala, što dovoljno govori o širini asortimana i orjentaciji kompanije da zadovolji sve potrebe klijenata.

www.jurid.de

Disk pločice
Pakne
Setovi opruga za pakne
Diskovi
Kočiona tečnost

Jurid posluje u okviru velike svetske korporacije HONEYWELL.

HONEYWELL je jedna od 100 kompanija koja izmišlja i proizvodi tehnologije za rešavanje teških izazova povezanih sa globalnim makrotrendovima kao što su bezbednost, sigurnost i energija. Sa oko 122.000 zaposlenih širom sveta, uključujući više od 19.000 inženjera i naučnika neumoljivo su fokusirani na kvalitet, isporuku, vrednosti, i tehnologije u svemu što čine.

Sa svojim brendovima Bendix ® i JURID ® Honeywell snabdeva međunarodno vodeće OEM od 1914 godine bez prekida.

Jurid proizvodi u Glindu, istočno od Hamburga, oko 28 miliona komada kočionih pločica za diskove i 14 mil. jed. drugih proizvoda. Jurid ostvaruje godišnji promet od oko 200 miliona godišnje. Dugi niz godina Jurid je ime za proizvode sa visokim stepenom kvaliteta, performansi, i inovacijama. Svako od 1.200 zaposlenih doprinosi održavanju i poboljšavanju kvaliteta, jer kompanija visoko motiviše svoje zaposlene.

www.mahle.com

Filteri vazduha
Filteri ulja
Filteri goriva
Filteri kabine

KNECHT proizvodi filtere za ulje, vazduh i gorivo. Danas je KNECHT među vodećim evropskim proizvođačima filtera za prvu ugradnju u putnička vozila, kamione, poljoprivredne strojeve, autobuse, kompresore, građevinske strojeve, brodove, specijalne strojeve i industrijska postrojenja.

Filteri vazduha – Kompletni usisni sistemi koji smanjuju buku, potrošnju i emisju izduvnih plinova, a povećavaju snagu i okretni moment motora. Filteri ulja – Filter s lako izmjenjivim elementima. KNECHT je prvi u svetu proizveo uljni filter u celosti izrađen od plastike. Filteri goriva/ benzin/ nafta/ repičino ulje (bio diesel) Filteri vazduha za putničke kabine- zadržavaju i najsitnije čestice prašine, pelud, mikroorganizme i izduvne plinove. Posebno su efikasni filteri s aktivnim ugljenikom.

www.ms-motor-service.com/

Klipovi
Karike
Ventili
Vođice ventila
Ležajevi radilice
Glave motora
Bregaste osovine

Kolbenschmidt razvija, proizvodi i prodaje klipove za dizel i benzin motore putničkih i komercijalnih vozila, i među vodećim kompanijama je u svom segmentu. Ostali proizvodi uključuju karike, ventile, vođice ventila, ležajeve radilica, glave motora, bregaste osovine…

Nadogradnja snage kao i postizanje daljeg smanjenja potrošnje goriva i emisije već godinama su faktori razvoja novih tipova klipova u KS Kolbenschmidt. Na raspolaganju za tu svrhu je iskustvo koje proizilazi iz lokalnog razvoja odeljenja i centara za razvoj i proizvodnju u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi i Aziji.

Više od dve trećine prodaje generisano je izvan Nemačke. Glavna tržišta Kolbenschmidt su Evropa, Severna i Južna Amerika i Azija.

Kompanija veoma posvećeno obezbeđuje resurse i razvija kompetencije, kako bi se isporučile najbolje performanse, kvalitet i pouzdanost ne samo za klip sistem i njegove komponente, već i za odgovarajuće procese i unapređenje odnosa klijenata i partnera. Fokus ovog proizvođača je funkcionalno poboljšanje svih sistema koje plasiraju na tržištu. Takođe ono što klijenti Kolbenschmidt cene jeste transparentan i pouzdan način upravljanja projektima zajedno sa jasnim ciljem: zadovoljan kupac = odgovornost Kolbenschmidt.

www.kwp.it

KWP započeo je svoju aktivnost prodaje rezervnih delova 1984 i postao je u narednih nekoliko godina jedan od uspešnijih brendova zahvaljujući visokom kvalitetu proizvoda i izuzetnim performansama usluga. Kasnije su aktivnosti proširene na strana tržištima, gde je povećanje prodaje dostigao u evropskim i prekomorskim tržištima. Danas pripada Metelli grupaciji.

KWP pumpe za vodu
Izbor sirovina, pouzdanost mašina i proizvodnih procesa, stroga kontrola tokom procesa proizvodnje, od topljenja do opreme, kao i pouzdanost opreme obezbeđuje da KWP proizvod bude pravi garant bezbednosti sa dugim vekom trajanja. Opseg pumpi za vodu obuhvata modele za sva vozila evropskih, azijskih i američkih

www.zf.com

Delovi upravljanja i vešanja
Gumi metal
Silen blokovi
Letve volana
Ležajevi amortizera

Lemförder nudi visok kvalitet delova za upravljanje i komponente vešanja koje garantuju maksimalnu bezbednost za putničke automobile i komercijalna vozila. Jedan od najvažnih delova bezbednost u vozilima je kočioni sistem. Svi delovi kočnica sa svim komponentama moraju biti podešeni tako da garantuju optimalno funkcionisanje u svim zahtevima. Stoga Lemförder nema kompromisa oko kvaliteta. Ovaj nemački proizvođač već decenijama ne posustaje u praćenju i ispunjavanju visokih standarda, kako kvaliteta, tako i razvojnih koncepata proizvodnih procesa i samih proizvoda. Program Lemförder PLUS podrazumeva tehničku i komercijalnu podršku za servisere i prodavace. Ovaj koncept omogućava dostupnost svih tehničkih informacija, sa posebnim akcentom na kurseve za obuku servisera. Lemförder je pouzdan partner i dobavljač vrshunskog kvaliteta za sve tipove vozila.

www.linex.com.pl

Kompanija Linex predstavlja vodećeg proizvodjača sajli u Poljskoj. Zahvaljujući širokom rasponu proizvoda, jedan je od snabdevača sajli za prvu ugradnju pojedinih modela vodećih proizvođača automobila u svetu: VW GROUP,PSA,Toyota,Opel,Fiat,Peugeot

www.meat-doria.com

WINT i dalje nastavlja da širi svoju ponudu – uskoro u ponudi italijanski proizvođač M.E.A.T. and D.O.RI.A. Danas, zahvaljujući iskustvu sticanom kroz godine, brend M.E.A.T. and D.O.RI.A. može da ponudi više od 10.000 različitih proizvoda u svakom momentu spremnih za isporuku.

Kompanija M.E.A.T. je osnovana 1945 godine od strane A. Lorenzi-ja, počevši sa radom kao distributor električnih rezervnih auto-delova. Sa početkom 50tih, M.E.A.T. počinje sa proizvodnjom rezervnih delova karburatora, segmentom koji postepeno biva sve važniji u strategiji kompanije. Štaviše, tehnološki know-how kompanije raste, i M.E.A.T. postaje lider na evropskom tržištu delova karburatora.

Godine 1985te, kompaniji je pripojen proizvođač filtera goriva D.O.R.I.A. Od tog momenta kompanija se razvija u dva pravca: Karburatori, zajedno sa ubrizgavanjem goriva, i filtracija, koja je poboljšana od kada je dobijen UNI EN ISO 9002 Sertifikat 2000te godine.

www.ms-motor-service.com

Pumpe goriva
AGR ventili
Nepovratni ventili
Merači protoka vazduha
Vakum pumpe
Vakum karburatora
Klapne gasa
Davači
Senzori
Ventilatori hlađenja

MOTOR SERVICES International je grupacija pod čijim okriljem se nalaze 2 brenda KOLBENSCHMIDT i PIERBURG. Pierburg je osnovan 1909 godine u Berlinu. Osnovna delatnost bila je promet čelikom. Tokom 28-ih, počela je proizvodnja karburatora i uskoro je Pierburg postao jedini dobavljač svim proizvođačima automobila u Nemačkoj. Grupacija postaje i ekspert u domenu proizvodnje delova za dovod vazduha, prigušne i elektromagnetne ventile, pumpe, za dizel i benzinske motore itd. Kao dugogodišnji partneri automobilskoj industriji, Pierburg razvija inovativne komponente i sistemska rešenja sa priznatim nadležnostima u oblasti dovoda vazduha i kontrole emisija, za ulje, vodu i vakum pumpe…Proizvodi Pierburg su u skladu sa visokim zahtevima i standardima kvaliteta u automobilskoj industriji. Niskim emisijama, smanjenjem potrošnje goriva, pouzdanost, kvalitet i bezbednost – to su snage koje pokreću inovacije ovog prestižnog dobavljača. Najveća tržišta grupacije su Evropa, Severna i Južna Amerika, Azija. 200 inžinjera radi u razvojnim centrima u Japanu, Brazilu, Odesi, Nemačkoj, Hirošimi.

www.ruville.de

Nemački kvalitet sa 90 godina iskustva za sva vozila. Ruville je do danas izrastao u jednog od svetski poznatog stručnjaka na području trgovine rezervnim delovima automobila. Kreativni eksperti sa novim idejama nastalim na dugogodišnjem iskustvu, dizajnirali su atraktivni program aftermarket proizvoda po OE standardima i po prihvatljivoj ceni sa zaštitnim znakom Ruville proizvoda.

www.zf.com

Setovi kvačila
Zamajci
Lamele
Korpe kvačila
Kpl setovi sa zamajcem
Potisni ležajevi kvačila
Amortizeri

Sachs je vodeći brend u okviru ZF Services. Ova grupacija je među prvih deset dobavljača automobilske industrije specijalizovana za sisteme prenosa snage i sisteme oslanjanja i upravljanja. Pored Sachs-a u okviru iste grupacije razvijene su robne marke Lemförder, Boge i ZF Parts. ZF Services ostvaruje godišnji prihod od oko € 1,4 milijardi, sa preko 650 servisnih partnera širom sveta.

“Udobnost i bezbednost na prvom mestu” maksime su tehnologije, koncepta razvoja i proizvodnje u Sachs-u. Novi materijali, kao i inteligentni i optimizovani proizvodni procesi su osnov za pouzdana i ekonomična rešenja. 35.000 kvačila i 16.000 potisnih ležajeva kvačila svakodnevno izlazi iz fabrika na tržište. Sachs je alternativa za najviše zahteve u svim situacijama. Individualno prilagođeno rešenje za svako vozilo je odlučujući plus prilikom upravljanja i stabilnosti, uz podrazumevano kombinovanje sportskog duha sa komforom. Ovaj proizvođač nudi obuku za ovlašćene i nezavisne servisere za montažu i korišćenje svih proizvoda, koja između ostalog pokriva tehnološki napredne proizvode (kao što XSTend spojnice ili amortizere Continuous Damping Control (CDC)). Servisni koncepti kao što su Original Sachs Service (OSS), imaju modularne strukture i dozvoljavaju nezavisnim serviserima da izaberu pojedinačne ponude koje odgovaraju njihovim specifičnim zahtevima. Svojim dugogodišnjim iskustvom u autoindustriji, širokim asortimanom rezervnih delova i atraktivnim uslugama Sachs podržava performanse i ekonomičnost putničkih i komercijalnih vozila.

www.schaeffler.de

LUK
Setovi kvačila
Zamajci
Korpe kvačila
Lamele
Potisni ležajevi kvačila
Kompletni setovi sa zamajcem
FAG
Ležajevi točka
Glavčine
INA
Španeri
Remenice
Roleri
Kompletni setovi

Schaeffler Group je jedan od najvećih nemačkih i evropskih industrijskih preduzeća u porodičnom vlasništvu. U okviru ove grupe nalaze se poznati brendovi LUK, INA, FAG. U okviru brendova vodeći proizvodi jesu LUK kvačila, INA španeri, FAG ležajevi točka. Schaeffler Group je prisutna na 180 lokacija u 50 zemalja širom sveta. Ovo je kompanija koja je čvrsto okrenuta budućnosti i investicijama u razvoj, te 4.800 od oko 70.000 zaposlenih širom sveta, svakodnevno radi na razvoju novih proizvoda i tehnologija. Impozantan podatak je da oko 1.100 pronalazaka, svake godine, ova kompanija registruje kao patent! S’toga ovo je partner od poverenja i sigurnosti!

LUK – za 45 godina ime LUK je praktično postao sinonim za inovaciju, sa nenadmašnom orijentacijom na potrošače i izuzetan kvalitet. Svi zaposleni uvek su spremni da daju “malo“ više u službi kupaca – Uspeh naših kupaca je i naš uspeh! INA proizvodi su odraz kreativne primene tehničkih rešenja, kao i vrhunskog inženjeringa i visoke stručnosti u prizvodnji za krajnje korisnike. INA- INOVACIJA u pokretu!

120 godina brend FAG je jedan od vodećih proizvođača preciznih kotrljajućih ležajeva za automobilsku, mašinsku i avio industriju. Dodatni faktori uspeha su najviši kvalitet, orijentacija zaposlenih ka vrhunskim dostignućima, primarna briga za zaštitu životne sredine i održivi, dugoročni i ciljani razvoj kompanije.

www.vdo.com

Pumpe goriva
Protokomeri
AGR ventili
Senzori
Ventilator hlađenja
Davači
Klapne gasa

“Mi nudimo rešenja koja odgovaraju do savršenstva, kombinujući visok nivo kvaliteta i jednostavnu instalaciju”
Ova ekspertiza je zasnovana na višegodišnjem iskustvu SIMENS VDO kao dobavljača za vodeće proizvođače automobila i vodećeg međunarodnog dobavljača automobilske elektronike i mehatronike. SIEMENS VDO je brend CONTINENTAL TRADING grupe. U 2008 godini ova kompanija je ostvarila promet od 15 milijardi evra. Zapošljava više od 80.000 ljudi u 130 predstavništava.
Tokom 80 godina postojanja kompanija proizvodi delove koji čine putnička, komercijalna i specijalna vozila sigurnijim, sa manjom emisijom gasova.

www.swag.de

Delovi trapa
Kočioni program
Gumi-metal program
Upravljanje motorom
Ulje / Antifriz
Elektrika
Hlađenje i grejanje

Jedan partner, jedna robna marka

“Profesionalci iz automobilske industrije se već više od pedeset godina oslanjaju na SWAG rezervne delove za automobile. Mi smo uvek korak ispred na tržištu rezervnih delova. SWAG je jedan od vodećih svetskih veleprodajnih partnera za rezervne delove na slobodnom tržištu rezervnih auto delova. Već od 1954.god. SWAG se zalaže za visok kvalitet i kraće vreme dostave. Svim svojim korisnicima ovaj nemački dobavljač nudi širok asortiman delova, za sva evropska vozila. Ova kompanija još uvek je u svom razvoju i proširenjem asortimana i korisničkih usluga, tek se očekuje njena ekspanzija na tržištima u kojima posluje. Posebnu pažnju, svi zaposleni na čelu sa menadžmentom usmeravaju na satisfakciju i građenje dugoročnih odnosa sa kupcima. U saradnji sa svojim distributerima, razvijaju različite programe lojalnosti i pružaju punu podršku svim kupcima.

www.teknorot.com

Firma Teknorot je osnovana 1992 u Istanbulu. Do 2008, svoju proizvodnju sele van grada i šire proizvodne pogone na 70.000 m2, a broj zaposlenih raste na 1.500. U svom sastavu, Teknorot poseduje brendove AMC, Kautek i Rodrunner. Neke zanimljive činjenice su: 5.000 referentnih artikala Proizvodi 90.000 proizvoda po radnom danu, što čini oko 2 miliona jedinica mesečno. Do 70% proizvodnje Teknorot nudi pod svojim brendom, pogotovo u Evropi, gde su po prozvodnom kapacitetu na prvom mestu. Zahvaljujući sektoru istraživanja i razvoja, uvodi oko 300 novih refernci godišnje – na primer, prvi su ponudili aftermarket-u rame za Ford Focus III, Ford Kuga, i Land Rover Evoque. Imaju više od 100 aktivnih klijenata u oko 50 zemalja sveta. Poseduju sertifikate ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, OHSAS 18001

www.textar.com

Disk pločice
Klabovi disk pločica
Paknovi
Kočioni diskovi
Doboši
Kočiona tečnost
Sprej za čišćenje
Obloge

 

Od 1913 godine TEXTAR gradi vrhunski kvalitet, sigurnost, sofisticiranost i dugi vek trajanja. Vodeći je dobavljač kočionih sistema. Godišnje proizvede 220 miliona kočnica za putnička i komercijalna vozila. 200 različitih receptura, 25 različitih materijala pažljivo se biraju kako bi se proizvod prilagodio specifičnim zahtevima različitih vozila. Ovo razdvaja TEXTAR od svojih rivala i ujedno nudi različite vrednosti za automobilske dobavljače i servisere. Šta proizvodi, na kojim tržištima je prisutan, koji promet ostvaruje itd .. u nastavku Proizvodi: razvija, proizvodi i distribuira kočione diskove, kočione pločice i doboše, obloge, …Tržišta: originalne opreme tržišta opreme (OEM) i aftermarket (OES; IAM) Bruto-promet: 635 Mio. € (u 2010) Broj zaposlenih: 4.500 širom sveta Proizvodnja: 1 milion frikcionih proizvoda dnevno. Lokacija: 13 proizvodnih pogona u 8 zemalja (u Evropi, Americi i Aziji) dopunjeni sa 3 centra za istraživanje i razvoj. Kompanija posluje vodeći se postulatima: Svako vozilo ima posebne zahteve. Za razvoj kvaliteta delova kočionog trenja potrebno je 1 ½ do 2 godine. Mešavine materijala se sastoje od najviše 25 različitih sastojaka. Oko 200 različitih sirovina i 250 formula čine osnovu portfolija proizvoda. Proizvodi zadovoljavaju najviše tehničke uslove u pogledu bezbednosti, udobnosti i izdržljivosti. Težnja za savršenstvom u svim procesima.

www.pries.de

Delovi trapa I vešanja
Kočioni program
Gumi-metal program
Španovanje
Elektrika
Hlađenje
Delovi enterijera

 

Pod brendom TOPRAN kompanija HANS PRIES plasira na tržište delove trapa i vešanja, kočioni program, gumi-metal program, elektriku, program hlađenja, delove enterijera. Kompanija insistira na otvorenoj komunikaciji putem e-maila, faxa, tel, rešavanju naloga u roku od 1-2 dana sa transportom. Ostvaruje 96% svih porudžbi uz specijalne isporuke, i tehničku podršku. Novo, visokopaletarno skladište je novitet koji nam dolazi iz ove kompanije i time garantuje kontinuiranu dostupnost robe, koje se sve više na našem tržištu traži.

www.trw.com

Disk pločice
Pakne
Diskovi
Setovi opruga za paknove
Kočioni cilindri
Cilindri kvačila
Kočiona creva
Kočione čeljusti
Krajevi spona
Aksijalni zglobovi
Ramena
Kugle
Silen blokovi

„Mi stvaramo integrisane sisteme koji pomažu da se poveća bezbednost pešaka, putnika i vozača. Ova integracija je ključ za poboljšanje kontrole vozila i zaštitu putnika.“ TRW Automotive je među najvećim svetskim dobavljačima automobilske industrije sa prometom od 14,4 milijardi dolara u 2010 godini. Snabdeva više od 40 velikih proizvođača automobila. Ovo je proizvođač koji drži vodeće pozicije u svim svojim kategorijama proizvoda.
Kao lider u automobilskoj bezbednosti, TRW proizvodi napredne aktivne sisteme kočenja, upravljanja i ogibljenja, kao i sofisticirane sisteme bezbednosti putnika, uključujući i vazdušne jastuke, sigurnosne pojaseve. TRW ima preko 60.000 zaposlenih u više od 185 lokacija.

www.victorreinz.com

Zaptivači
Semerinzi
Šarafi glave

 

Victor Reinz proizvodna linija Vam donosi veliki broj proizvoda koji su postavili nove standarde, prateći važne inovacije u automobilskoj industriji. Pored zaptivača glave, setova za evropskie modele, ovaj proizvođač nudi izbor posebnih setova za specifične brendove i širok spektar za azijske automobile. Želite samo jednu stvar? Zaptivače u originalnom kvalitetu isporučene odmah. VICTOR REINZ je pravi partner za to! Victor Reinz je među prvim kompanijama u pogledu dostupnosti proizvoda, uz jedinstven portfolio proizvoda i pakete usluga.

VICTOR REINZ – KOMPETENTNOST + ANGAŽMAN = INOVACIJA

www.otto-zimmermann.de

Kočioni diskovi
Doboši

Asortiman od 350 standardnih i 300 sport kočionih diskova stavlja ZIMMERMANN u vodeće proizvođače i lidere na tržištu. “Kvalitet počinje sa materijalom“ uz primenu standarda kvaliteta – postulat je proizvodnje ovog nemačkog proizvođača. 5 decenija rada, konstantno širenje kapaciteta, poslovanje u preko 60 zemalja – dovoljno argumenata da kupujete ZIMMERMANN kočione diskove. Raspolažu skladištom kapaciteta za smeštaj više od 120.000 setova kočionih pločica.

Vaše prednosti kao korisnika ZIMMERMANN proizvoda:

* Neformiranje rđe u središtu
* Funkcionalne sposobnosti, bez uklanjanja premaza pre ugradnje
* Stalno širenje proizvodnog programa
* Nemački sistem menadžmenta kvaliteta
* Otto-Zimmermann-kvalitet proizvoda

ZIMMERMANN – ZA VAŠU SIGURNOST

Skandinavski kočioni sistemi razvijaju, proizvode i distribuiraju dijelove kočnica i srodne potrošne dijelove za automobile, motocikle i ostala vozila. Njihovo tržište je globalno mjesto s težištem na evropskim i sjevernoameričkim tržištima. Proizvodi se isporučuju za slobodnu, aftermarket, prodaju kao i prodaju OE / OES kupcima za prvu ugradnju. SBS je osnovan 1964. godine i danas SBS Grupa ima sjedište proizvodnje i logistike u Danskoj, distributivne centre u Njemačkoj i Francuskoj, distributivni objekat u Velikoj Britaniji i prodajni objekat u Rusiji. Nadalje SBS je jedini vlasnik Notox A / S, koja razvija i proizvodi diesel partikularne filtere za putnicka i off- road vozila.

Tražite rezervni deo?

Pozovite nas i u najkraćem mogućem roku poručite rezervni deo koji Vam je potreban za Vaše vozilo.

POZOVITE NAS

033 21 000 22

ILI NAM PIŠITE

info@perspektiva.rs